Knolselderijsoep met peterselie-olie

8
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij en ui 5 min. Roer regelmatig. Voeg de knoflook, nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. Roer regelmatig.
  • 2 Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat in 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken.
  • 3 Schil ondertussen de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Neem de pan van het vuur, voeg de peer toe en pureer met de staafmixer. Maak de staafmixer schoon. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm 5 min. op laag vuur.
  • 4 Snijd ondertussen de peterselie grof, doe met de olie en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met de peterselie-olie.

Knolselderijsoep met peterselie-olie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot tomaat met gehaktspies
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Gekruide rozemarijn-aardappelpartjes met rode ui uit de oven
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met linzen en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse knolselderijsoep
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep
60 min-
Bekijk recept