Zoete-aardappelcake

12
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe 150 g boter, 275 g basterdsuiker, het vanillearoma en een het zout in een kom en klop in 5 min. luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Schil de zoete aardappelen en gember, rasp fijn en meng met de kaneel door het beslag. Zeef 175 g zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder boven het beslag en spatel erdoor. Voeg de crème fraîche toe en meng erdoor. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min. bruin en gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  • 2 Doe ondertussen de rest van de boter, de rest van de suiker en de rest van het zelfrijzend bakmeel in een kom en kneed tot een kruimelig deeg. Hak de noten met een goed mes zo fijn mogelijk en meng door het deeg. Spreid de deegkruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de laatste 15 min. boven de cake in de oven goudbruin en gaar. Neem de cake en de kruimels uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en het rasp samen met de poedersuiker door de monchou. Bestrijk de bovenkant van de cake met de roomkaas en bestrooi met de koekkruimels.

Zoete-aardappelcake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelcake
Bekijk recept
Aardappelcake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Aardappelcake
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Aardappelcake
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept