1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. bijna gaar. Giet af en laat de aardappelen ca. 45 min. afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel de uien en snijd in parten. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de appels in parten, schil ze en verwijder het klokhuis. Doe de aardappelen in de een ovenschaal of braadslede en de ui, wortel en appel in de andere. Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de rosbief met het kruidenmengsel uit de verpakking en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, schenk het bakvet over de aardappelen en schep om. Leg het vlees in de aluminiumschaal uit de verpakking. Doe samen met de ovenschalen met groenten en met aardappelen in de oven. Bak in 30-35 min. gaar.
3 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 4 min. krokant. Voeg de appelcider, vleesfond en de takjes salie toe en laat 8 min. inkoken. Verwijder de takjes salie uit de saus. Voeg de rodewijnsaus uit de verpakking van de rosbief toe en kook nog 2 min. Snijd de rosbief in dunne plakken. Schep de aardappelen en groenten op een grote schaal. Leg het vlees erop en schep de saus erover.
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten is een recept van Albert Heijn