1 Pel de mandarijnen, doe in een pan en voeg zoveel water toe dat ze onderstaan. Breng het water aan de kook en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Giet af en laat 1 uur afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de tulbandvorm goed in met bakspray en bestrooi met de polenta. Doe de mandarijnen in een ruime kom en pureer met de staafmixer. Je kunt ook pureren in een keukenmachine. Voeg de eieren, bakpoeder en suiker toe en pureer tot beslag. Doe het beslag in een kom en meng het amandelmeel en het maanzaad erdoor. Schenk het beslag in de tulbandvorm.
3 Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt. Laat in de vorm helemaal afkoelen (minimaal 3 uur), voor je hem op een schaal stort.
Mandarijnentulband met maanzaad is een recept van Albert Heijn