1 Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg de geraspte kaas, ⅔ van de kruiden, het ei, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door en vorm er 4 balletjes per persoon van. Snijd de bleekselderij in kleine boogjes en de winterpeen in blokjes. Snipper de uien.
2 Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak de bleekselderij, winterpeen en ui 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillontablet, de rest van de kruiden en het water toe en breng aan de kook. Voeg de schelpjespasta toe en kook in 15 min. gaar. Roer na 5 min. door en voeg de gehaktballetjes toe.
3 Laat ondertussen de mozzarellabolletjes uitlekken. Neem de pan van het vuur en voeg de bolletjes toe.
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella is een recept van Albert Heijn