Roze quinoa met geroosterde biet en sjalot

8
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen. Schil de bieten. Snijd ⅔ van de bieten in partjes en de rest in blokjes van een ½ cm (brunoise). Doe de partjes in de ovenschaal en de blokjes in een kom. Pel de sjalotten, snijd ze in partjes en doe ze bij de partjes biet in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 45 min. in de oven.
  • 2 Meng de rodewijnazijn en mayonaise door de bietenblokjes. Schep de lauwwarme quinoa erdoor. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en snijd de koriander fijn. Schep de Griekse yoghurt in een kom. Meng de koriander en de helft van het sinaasappelrasp door de yoghurt. Verdeel de rucola over een platte schaal. Schep de quinoa erop en verdeel de geroosterde groenten erover. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp. Serveer de korianderyoghurt erbij.

Roze quinoa met geroosterde biet en sjalot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept