1 Rasp de 2 soorten kaas. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur in enkele minuten gaar worden (roux). Voeg de witte wijn toe en breng al roerend aan de kook. Voeg als de wittewijnsaus gebonden is alle geraspte kaas toe en pers de knoflook erboven. Laat de kaas op laag vuur smelten. Roer regelmatig.
2 Snijd ondertussen de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Verwijder het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook de spruitjes in 8 min. en de snij bonen in 5 min. beetgaar. Maak ondertussen de radijsjes schoon.Ver wijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd in repen. Doe met de spruitjes, snijbonen en worteltjes in bakjes. Doe het brood in een schaal. Voeg de nootmuskaat toe aan de kaasfondue. Zet de caquelon op de warmhouder en schenk de kaasfondue erin. Serveer met de groenten en het brood.
Hollandse kaasfondue met brood en groenten is een recept van Albert Heijn