Eendenborst met een saus van pruimen en steranijs

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg ervoor dat de eendenborstfilets op kamertemperatuur komen. Halveer de aardappeltjes in de lengte. Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
  • 2 Schil ondertussen de wortels met een dunschiller, halveer ze in de lengte en snijd elke wortel in drie schuine stukken. Neem na ca. 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de aardappelen om. Leg de wortel ernaast, besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout en schep om. Rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven.
  • 3 Snijd ondertussen de pruimen in reepjes. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat er een ruitjespatroon in het vet ontstaat (net niet zo diep dat je in het vlees snijdt). Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan of hapjespan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 7 min. op middelhoog vuur. Keer en bak nog 4 min. op de vleeskant. Neem uit de pan, leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat nog 10 min. rusten. Bewaar het bakvet.
  • 4 Boen ondertussen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de reepjes pruimen met het sinaasappelsap, de steranijs, bouillontablet, 150 ml water en peper bij het achtergebleven bakvet. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Verwijder de steranijs en schenk in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg nog 50 ml heet water toe en roer de saus door. Breng royaal op smaak met peper.
  • 5 Pluk ondertussen de blaadjes van de peterselie. Schil met een scherp mesje de oranje en witte schil van de andere sinaasappel, snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Meng de sinaasappelpartjes en het -sap samen met ⅔ van de peterselie en 1 el olie door de snijbiet. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 6 Breng ondertussen een pan water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af. Neem de bakplaat uit de oven. Schep de wortel en de sugarsnaps om met het sinaasappelrasp. Snijd elke eendenborst in plakjes (trancheren). Serveer de eendenborst met de saus, aardappeltjes, wortel en salade. Garneer met de rest van de peterselie.

Eendenborst met een saus van pruimen en steranijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met courgettelinten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme kruidenwijn met sinaasappel
20 min-
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept