Luikse wafels met slagroom en kersen

6
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de boter, suiker, vanillesuiker en het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klopt het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de kandijsuiker tot deeg en vorm er bolletjes van.
  • 2 Vet het wafelijzer in met wat olie en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 3 min. goudbruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het ijzer telkens in met olie.
  • 3 Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de wafels met de slagroom en het vlaaifruit.

Luikse wafels met slagroom en kersen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept