1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Vet de muffinvorm in.
2 Doe de aardappelrasp in een kom en meng met 3 el olie en eventueel zout. Verdeel de aardappel over de holtes van de muffinvorm. Duw goed aan zodat er bakjes ontstaan. Zet de vorm ca. 20 min. in het midden van de oven tot de aardappel goudbruin is.
3 Was ondertussen de prei en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Ris de tijm van de takjes en snijd de knoflook fijn.
4 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de prei, tijm en knoflook ca. 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Neem de muffinvorm uit de oven. Laat de oven aan staan en verlaag de temperatuur naar 175 °C.
6 Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in kleine stukjes.
7 Verdeel de prei over de aardappelbakjes. Schenk het roommengsel erover en verdeel de kaas over de taartjes. Bak de aardappeltaartjes in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Neem met een lepel eruit en serveer.
Mini-aardappeltaartjes met blauwaderkaas is een recept van Albert Heijn