Karamels met zeezout

100
45 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed de braadslede met bakpapier. Doe de keukenstroop met de suiker en het water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel doorkoken tot het een temperatuur van 120 °C heeft. Gebruik hiervoor de suikerthermometer.
  • 2 Voeg de boter, slagroom en gecondenseerde melk toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Het mengsel moet weer naar een temperatuur bereiken van 120 °C. Dit duurt ca 30 min. Blijf constant roeren.
  • 3 Schenk de hete karamel direct in de braadslee als de juiste temperatuur is bereikt. Bestrooi gelijkmatig met het zeezout. Laat de karamel 6 uur afkoelen. Neem uit de braadslede en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.

Karamels met zeezout is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Choco-toffees
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Cashew-karamels
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Noten-karamels
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Muffins
20-30 min -
Bekijk recept