1 Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruim. Doe het kruim in een kom en meng met de malibu. Verdeel het koekkruim over de bodems van de jampotten en druk met de bolle kant van een (soep)lepel aan.
2 Schil de kiwi’s en snijd in blokjes van ½ x ½ cm. Snijd de ananas en papayastukjes ook in blokjes van ½ x ½ cm. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de kiwi, ananas en papaya tot fruitsalade.
3 Klop de slagroom stijf. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Hang de kom met chocolade in de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie).
4 Roer voor de roomkaasvulling de monchou los en meng met de slagroom en de gesmolten chocolade.
5 Verdeel de helft van de fruitsalade over de vier koekbodems en bedek met de roomkaasvulling. Verdeel de rest van de fruitsalade erover en laat de cheesecakes afgedekt 30 min. opstijven in de koelkast.
6 Snijd de limoen uit het bakje papaya in vier partjes. Garneer met de limoenpartjes.
Cheesecake in a jar is een recept van Albert Heijn