Appelgelei met kaneel

8
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de appels met schil en klokhuis in stukken. Breng met het appelsap en 1 kaneelstokje aan de kook en laat in 20 min. op laag vuur tot moes koken. Maak een schone theedoek nat onder de kraan, wring uit en hang in een vergiet boven een kom. Schenk de appelmoes in de doek en laat 15 min. uitlekken. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de appelpulp en vang het op in de kom.
  • 2 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de opgevangen appelsap met het citroenrasp, -sap en de geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.
  • 3 Schenk de gelei in de weckpot en doe er nog een kaneelstokje bij. Sluit de pot af met een deksel en laat omgekeerd in 2 uur afkoelen.

Appelgelei met kaneel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Manchegokaas met peren-appelgelei
20 min Snack
Bekijk recept
Gerookte Forel In Appelgelei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgelei Met Kaneelstokje
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgelei Met Citroen
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept