1 Snipper de sjalot, schaaf plakjes van de komkommer. Snijd alleen de blaadjes van de munt in reepjes. Schep deze om met de komkommer en sjalot.
2 Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de ander helft in partjes en houd apart. Meng de zure room in een kom met het citroenrasp, de mayonaise en per 4 porties 1 el citroensap tot een dressing.
3 Houd een paar takjes dille apart voor garnering en snijd de rest fijn. Schep de dille om met de garnalen. Breng op smaak met peper. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in stukken.
4 Verdeel de komkommer over de glazen. Schep de helft van de garnalen erop. Verdeel de avocado erover en leg de rest van de garnalen erop. Besprenkel met de dressing, garneer met de partjes citroen en achtergehouden dille en serveer.