1 Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag. Snijd de bosuitjes in ringen en meng het wit door het beslag (houd het groene apart), samen met de gebakken uitjes, witte kool en de garnalen.
2 Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit. Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel.
3 Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken. Leg de okonomiyaki op 4 borden en verdeel er de ingelegde gember en het groen van de salade-ui erover.
4 Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Bestrooi als laatste met het zwarte sesamzaad.
Okonomiyaki met garnalen is een recept van Albert Heijn