1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in. Schil en snijd de aardperen in stukjes van 1 cm. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Bekleed ondertussen de springvorm met 2/3 van het croissantdeeg.
2 Doe de ratatouille in een kom. Verkruimel de kaas erboven. Meng de tomatenpuree, eieren en aardpeer erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en bedek met de rest van het croissantdeeg. Bak de taart in ca. 50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
3 Doe ondertussen de peterselie, olie en knoflook in het bakje van de staafmixer en pureer tot kruidenolie. Neem de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kruidenolie en serveer.
Ratatouilletaart met aardpeer is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel