Entrecote met aardappelgratins

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bak de gratins op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 25 min. goudbruin in de oven.
  • 2 Verhit 30 g boter in een ruime koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur 4 min. (medium). Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een warm bord 10 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
  • 3 Doe ondertussen de eidooiers, azijn en 1 el water in een steelpan of schaal. Zet deze in een iets grotere pan met een laag kokend water (au bain-marie). Zorg ervoor dat de steelpan of schaal het water niet raakt. Klop met een garde tot een dikke, schuimige saus. Voeg vervolgens al kloppend beetje bij beetje de rest van de boter toe. Doe de dragon erbij en breng op smaak met peper en zout. Serveer de entrecotes met de bearnaisesaus en gratins. Lekker met spruiten.

Entrecote met aardappelgratins is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappeltruffelgratins
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelgratin met zoete ui
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rosbief met groene groenten en gratin
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
mini-aardappelgratins
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met chorizosalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met entrecote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept