1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bak de gratins op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 25 min. goudbruin in de oven.
2 Verhit 30 g boter in een ruime koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur 4 min. (medium). Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een warm bord 10 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
3 Doe ondertussen de eidooiers, azijn en 1 el water in een steelpan of schaal. Zet deze in een iets grotere pan met een laag kokend water (au bain-marie). Zorg ervoor dat de steelpan of schaal het water niet raakt. Klop met een garde tot een dikke, schuimige saus. Voeg vervolgens al kloppend beetje bij beetje de rest van de boter toe. Doe de dragon erbij en breng op smaak met peper en zout. Serveer de entrecotes met de bearnaisesaus en gratins. Lekker met spruiten.
Entrecote met aardappelgratins is een recept van Albert Heijn