1 Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Was de aardappelen en snijd ze in partjes. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de wortelen in schuine stukken van ca. 4 cm. Leg tussen de aardappelpartjes.
2 Bestrooi de aardappel en wortel met 1/3 van het zout en de ras el hanout. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Schep om en bak 50 min. boven in de oven. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de szechuanpeperkorrels en het korianderzaad 3 min. Doe daarna in de vijzel.
3 Voeg de gerookte paprikapoeder en de rest van het zout toe en stamp alles fijn. Wrijf de hertenfilet rondom in met deze rub. Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en braad de hertenfilet rondom bruin in 4 min. Leg vervolgens in een ovenschaal.
4 Zet na 35 min. oventijd de bakplaat onderin en plaats de ovenschaal met de hertenfilet op een rooster bovenin de oven. Bak nog 15 min. Neem alles uit de oven. Schep de aardappel en wortel op een ruime schaal. Snijd het vlees in plakken en leg er bovenop.
Hertenfilet met kruidenrub en geroosterde aardappel en wortel is een recept van Albert Heijn