1 Leg de bloem op een groot bord. Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout. Druk aan beide kanten stevig in de bloem. Schud overtollig bloem eraf. Verhit in 2 ruime koekenpannen 2/3 van de boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak op middelhoog vuur in 6-8 min. bruin en gaar. Keer de vissen halverwege. Neem hierna de vissen uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm op een warm bord.
2 Schenk de overgebleven boter uit de koekenpannen in 1 pan en voeg de rest van de boter toe. Zet de pan op hoog vuur tot de boter lichtbruin kleurt. Neem de pan van het vuur. Pers 1/2 van de citroen en blus af met het sap van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie erdoor.
3 Serveer de boterjus naast of bij de vis. Snijd de rest van de citroen in plakjes en serveer die erbij.
Noordzeetong a la meunière is een recept van Albert Heijn