1 Laat de kalkoen in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Was ondertussen de prei en snijd het witte en lichtgroene deel zo fijn mogelijk. Hak de noten grof. Snijd de salie fijn. Snijd de appel in partjes, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Verwijder het vel van de worsten en doe samen met de salie, appel, noten, panko en spekreepjes bij de prei. Meng door elkaar. Vul de kalkoen met het mengsel.
3 Smelt de boter. Bestrijk de kalkoen rondom met de boter en bestrooi met peper en zout. Zet de kalkoen in een ovenschaal of braadslee, dek af met aluminiumfolie en laat in ca. 4½ uur goudbruin en gaar worden. Verwijder na 3½ uur de folie. Steek de kernthermometer in het midden van de vulling en controleer de temperatuur. Is die 70 °C of hoger, dan zijn de vulling en het vlees gaar.
4 Haal de kalkoen uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat nog 30 min. rusten voor het aansnijden.
Geroosterde kalkoen met appel-salie-pecannotenvulling is een recept van Albert Heijn