Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook

6
1uur-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de barbecue aan. Snijd het kapje van de knoflook en leg in een vuurvaste schaal. Besprenkel met de heft van de olie en pof 45 min. op middelhoog vuur in een gesloten barbecue. Neem de knoflook van de barbecue en laat afkoelen.
  • 2 Bestrooi ondertussen de côte de boeuf rondom met peper en zout. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en gril 10-12 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Maak ondertussen het glazuur. Snijd hiervoor de tomaten en salie fijn. Meng met de balsamicoglazuur. Draai het vuur laag en bestrijk het vlees rondom met het glazuur.
  • 3 Steek de thermometer in het vlees, maar zorg dat het bot niet wordt geraakt. Stel de thermometer in op 56 °C (medium rare). Braad het vlees in ca. 25 min. tot het de ingestelde temperatuur heeft bereikt. Keer elke 5 min. en bestrijk met het glazuur. Neem het vlees van de barbecue en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
  • 4 Wip ondertussen met een mes de tenen uit de bol knoflook. Doe met de crème fraîche, yoghurt, peper en eventueel zout in een kom en pureer met de staafmixer. Snijd het vlees in plakken en serveer met de knoflooksaus.

Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Côte a l'os grillen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os, gegrilde groene asperges en rode wijnsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met chimichurri
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept