Romige paddenstoelensoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur en snijd de knoflook in dunne plakjes. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de ui, bleekselderij, knoflook, paddenstoelen, peterseliesteeltjes en de blaadjes tijm toe. Doe de deksel op de pan en laat de groenten in 10 min. onder af en toe roeren zacht worden.
  • 2 Schep per persoon een el van het paddenstoelenmengsel uit de pan en zet opzij. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. zacht koken, of totdat alles heerlijk ruikt. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Giet de slagroom erbij, breng net aan de kook en draai het vuur uit.
  • 3 Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en rooster de ciabattasneetjes in een gloeiendhete grillpan tot ze bruine strepen hebben. Verdeel het achtergehouden paddenstoelenmengsel over de sneetjes en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de soep over kommen. Strooi de peterselie erover en serveer met een paddenstoelencrostini.

Romige paddenstoelensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelensoep & roomkaasballen
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Capuccino van paddestoelen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept