Zoete mini-quiches van krentenbrood

10
20 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Snijd de korstjes van het krenten-rozijnenbrood. Besmeer de sneetjes aan één kant met boter. Duw met de beboterde kant naar beneden voorzichtig in 10 muffinholtes.
  • 2 Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem met 50 ml melk in een ruime kom tot een glad papje. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
  • 3 Doe het merg met de rest van de melk en het citroenrasp in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg als het mengsel bijna kookt het bloemmengsel toe en roer snel glad. Klop de eidooiers erdoor. Verwarm al roerend 3 min. tot een dik, glad mengsel. Laat niet koken.
  • 4 Roer de stroop door het mengsel. Neem de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Schenk de custard in een maatbeker. Verdeel de custard over de mini-quiches en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
  • 5 Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker en kaneel.

Zoete mini-quiches van krentenbrood is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaartbroodpudding
2 uur-
Bekijk recept
Grootmoeders krentenbrood (feestbrood)
35 min
Bekijk recept
Appeltjesbrood 'bread & butterpudding'
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept