Mosselen met cider en room en minigroente

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat staan in koud water staan. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de rest van de groenten in 3 stukken. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1 min. mee. Voeg de groenten toe. Voeg de appelcider en kookroom toe en breng aan de kook.
  • 3 Laat de mosselen uitlekken. Doe de mosselen in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig zodat de onderste mosselen boven komen.
  • 4 Haal de pan van het vuur. Gooi dichte mosselen weg. Schep de open mosselen en groenten met de schuimspaan in een schaal. Schenk het kookvocht erover. Snijd de selderij fijn. Bestrooi de mosselen ermee en serveer direct.

Mosselen met cider en room en minigroente is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Penne met minigroente, tomaat en basilicum
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minigroenten met dragondressing
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Driekleurenbloemkool
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Curry van minigroente met kip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept