1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
2 Snijd de kabeljauw in 8 gelijke repen en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
3 Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk met de bakkwast 1 vel filodeeg met gesmolten boter. Neem 1/2 el sesamzaad en strooi er iets van over het deeg. Vouw dubbel, bestrijk weer met boter en bestrooi weer met sesamzaad. Leg het vel met de korte kant naar je toe. Leg een reep vis aan het begin en vouw het filodeeg aan weerszijden een stukje over de vis. Rol het deeg met de vis op van beneden naar boven, als een loempia. Bestrijk met boter en bestrooi met sesam. Maak zo nog 7 vissticks. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.