1 Snijd de mozzarella in 6 plakken. Halveer de tomaten en bestrooi de snijkanten met peper en eventueel zout. Verdeel (alleen de blaadjes van) het basilicum over de snijkanten van de tomaat. Leg op de helft van de tomaten een plakje mozzarella, leg de andere helft erop.
2 Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 2 cm. Snijd (alleen) de blaadjes koriander grof. Wentel de geitenkaasjes door de koriander en wikkel de repen paprika om de rand.
3 Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes. Snijd (alleen) de blaadjes van de munt fijn, houd een paar kleine blaadjes achter. Meng de ricotta met de fijngesneden munt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Leg een paar plakjes radijs in de vorm van een cirkel op een bord en schep er een beetje ricotta op. Garneer met de achtergehouden blaadjes munt.
5 Leg op elk bord 2 bergjes rucola. Leg op 1 bergje een tomaat met mozzarella, en op het andere een bolletje geitenkaas met paprika.
3 variaties op salade caprese is een recept van Albert Heijn