1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood in blokjes van 1 x 1 cm en verdeel over de ovenschaal. Doe de extra vierge olijfolie, knoflook, dragon en peterselie in het bakje van de staafmixer en maal tot kruidenolie. Besprenkel de broodblokjes met 1 el kruidenolie en bak ze in ca. 15 min. in de oven knapperig. Schep de croutons halverwege om.
2 Verwijder ondertussen 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges 4 min. en giet af. Snijd de grote paddenstoelen in stukken, laat de rest heel. Verhit de rest van de kruidenolie in een wok en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verhit ondertussen de milde olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin voorzichtig de kwarteleitjes, zodat de dooiers heel blijven. Leg de asperges op een platte schaal. Schep de paddenstoelen erop en leg de eitjes er voorzichtig op. Bestrooi met de croutons.
Lauwwarme paddenstoelensalade is een recept van Albert Heijn