1 Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd ondertussen de vetlaag van de eendenborstfilet kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi de vetlaag met de 5 spices, peper en eventueel zout.
2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborstfilet op de vetkant 6 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en leg met de vetlaag naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de vetlaag met de honing.
3 Laat in het midden van de oven nog ca. 20 min. garen. Neem daarna uit de oven en laat onder aluminiumfolie 10 min. rusten.
4 Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in gelijke balletjes.
5 Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met 1 el sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 1
1
6 Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm.
7 Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
8 Snijd ondertussen de bosui in stukken van 6 cm en vervolgens in dunne reepjes.
9 Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 6 cm lang. 1
0 Meng de pindakaas, hoisinsaus, de rest van de sesamolie en het limoensap tot een saus. Snijd de eendenborst overdwars in plakjes. 1
1 Zet de eend, bosui, komkommer, hoisin-pindasaus en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.
Steamed buns met 5 spice-eend is een recept van Albert Heijn