1 Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de koude misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag. Snijd de bosuitjes in ringen en meng het wit door het beslag, samen met de gebakken uitjes en de witte kool.
2 Bak de spekjes in 6 min. knapperig in een koekenpan zonder olie of boter. Meng de spekjes door het beslag. Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit.
3 Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.
4 Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de ossenhaas met 1 el olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4-5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten. Leg de okonomiyaki op 4 borden en verdeel er de ingelegde gember en het groen van de salade-ui over.
5 Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en leg op de pannenkoeken. Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Hak de pinda’s fijn en strooi over de pannenkoeken.
Okonomiyaki met ossenhaas is een recept van Albert Heijn