2 Snijd de knoflook en selderij fijn. Bestrijk de zalm met 2 el olie en bestrooi met de viskruiden. Leg de zalm in de ovenschaal en bak ca. 30 min. in de oven.
3 Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de knoflook op middelhoog vuur 3 min. Draai het vuur laag en voeg de selderij toe. Laat de selderij 1 min. slinken. Voeg de honing, tomaten en het bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat op zacht vuur 10 min. inkoken totdat de saus bindt. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of wok en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie op middelhoog vuur in 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat uitlekken in een vergiet.
4 Bedek de bodem van diepe borden met de spinazie en verdeel de tomaten-selderijsaus erover. Leg de zalm erop en serveer direct.
Gepocheerde zalm op spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)