Parelhoen gevuld met truffelboter

4
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van het parelhoen. Begin aan de zijkanten net boven de poten en werk richting het borstbeen en naar achteren om een grote holte te creëren.
  • 2 Meng de boter met de truffel-paddenstoelentapenade en verdeel over de holte onder de huid. Duw met je handen op het vel, zodat de boter gelijkmatig wordt verdeeld. Vul de holte van het parelhoen met de knoflook en 2 el dragon.
  • 3 Bestrooi het parelhoen met peper en eventueel zout. Vet de braadslee in en leg de parelhoen met de borst naar onderen in de braadslee. Braad ca. 50 min. in het midden van de oven. Keer na 30 min. Snijd de champignons in kwarten.
  • 4 Neem het parelhoen uit de braadslee en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan.
  • 5 Schenk het bakvet uit de braadslee, maar laat 1 el bakvet zitten. Schep de champignons erdoor. Bak ca. 10 min. in het midden de oven. Schep de champignons om met de rest van de dragon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de champignons bij het parelhoen.

Parelhoen gevuld met truffelboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige toast met rucolaomelet
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rijk artisjokpannetje met garnalen
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met rauwe ham en salie
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept