1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de struisvogelfilet op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan, leg in de ovenschaal en steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. Rooster het vlees 15-20 min. in het midden van de oven, tot het een kerntemperatuur van 58 °C heeft. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
2 Verhit ondertussen de rest van de boter met het zout in een steelpan. Blijf roeren tot de boter bruin is gekleurd. Dit duurt ca. 5 min. Schenk de bruine boter in een kom en voeg de kappertjes toe. Doe dit voorzichtig, want de boter gaat bruisen. Knijp een ½ el sap uit de citroen en doe bij de boter. Roer door. Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik en leg op een schaal. Bestrooi met de peterselie en besprenkel met wat bruine botersaus.
Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus is een recept van Albert Heijn