Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de struisvogelfilet op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan, leg in de ovenschaal en steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. Rooster het vlees 15-20 min. in het midden van de oven, tot het een kerntemperatuur van 58 °C heeft. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  • 2 Verhit ondertussen de rest van de boter met het zout in een steelpan. Blijf roeren tot de boter bruin is gekleurd. Dit duurt ca. 5 min. Schenk de bruine boter in een kom en voeg de kappertjes toe. Doe dit voorzichtig, want de boter gaat bruisen. Knijp een ½ el sap uit de citroen en doe bij de boter. Roer door. Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik en leg op een schaal. Bestrooi met de peterselie en besprenkel met wat bruine botersaus.

Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio met kappertjessaus
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lekkerbekjes met kappertjessaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met kappertjessaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met kappertjessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Christer’s Struisvogelcarpaccio met ‘Artichokes Romana’
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Struisvogelfilet
0 min
Bekijk recept
Struisvogelfilet Tandoori
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Carpaccio Van Kabeljauw
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept