Langzaamgegaard five spice buikspek

4
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het water aan de kook. Leg het vlees op een plank in de gootsteen en schenk het kokende water over de vetkant van het spek. Snijd de vetkant van het buikspek om de halve cm een stukje in (tot het vlees).
  • 2 Meng de olie, 5 spice, het zout en de honing door elkaar. Wrijf de vleeskant van het spek ermee in. Leg het vlees met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de sojasaus en de rest van de honing. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Laat het buikspek onafgedekt 6 uur garen in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Neem het vlees uit de oven, snijd in dunne plakjes en serveer. Lekker!

Langzaamgegaard five spice buikspek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Babi pangang à la Jansen
2 uur-
Bekijk recept
Char Siu (rood Chinees buikspek)
2 uur-
Bekijk recept
Buikspek met salade van jonge groenten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Buikspek met puree van fetakaas en rode biet
0 min
Bekijk recept