Visplateau met homemade pickle en salade

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van het vruchtvlees in dunne plakjes en de rest met een kaasschaaf in lange dunne linten. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe de komkommerplakjes, radijs en ui in een kom.
  • 2 Breng ondertussen voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook, roer door. Giet de vloeistof over het groentemengsel en voeg de dille, het zout en peper toe en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren. Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel. Was de citroen, rasp de gele schil boven het crèmefraîchemengsel en pers de helft van de vrucht erboven uit. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.
  • 3 Snijd de peterselie fijn. Schep de snijbiet om met de olijfolie, peterselie, komkommerlinten, peper en eventueel zout. Leg de salade op een grote plank of schaal. Breek de gerookte vis in stukjes en leg deze ook op de schaal. Serveer met de pickle, mierikswortelcrèmefraîche en partjes citroen.

Visplateau met homemade pickle en salade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept