Monchoutaart met stoofperen en ahornsiroop

16
55 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 100 g boter in een steelpan en maal de speculaas in de keukenmachine fijn. Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
  • 2 Laat de stoofperen op lichte siroop uitlekken en vang de siroop op. Meng de peren met de suiker, roomkaas en het anijszaad in de keukenmachine. Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk glad met een spatel of paletmes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Laat de stoofpeertjes met kaneel uitlekken en vang de siroop op. Breng alle siroop met de ahornsiroop en de rest van de boter in een steelpan aan de kook. Laat op middelhoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Dit duurt ca. 25 min. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 3 Snijd de rand van de cheesecake los en verwijder de springvorm. Snijd de onderkant van de friszoete stoofpeertjes en zet ze rechtop op de cheesecake. Schenk de perensiroop erover en serveer.

Monchoutaart met stoofperen en ahornsiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten
10 min
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Monchoutaart met roomboter
145 min- Nagerecht
Bekijk recept
MonChoutaart van Jacolien
20 min Gebak
Bekijk recept
Mini monchoutaart
30 min + 3 uur wachten -
Bekijk recept
Monchoutaart met appel en kaneel
30 min Gebak
Bekijk recept