1 Rasp de gele schil van de citroen. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg 1 eetlepel rasp, 60 g suiker, het ei en de kardemom toe en meng tot een egaal deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 8 uur rusten in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vorm van elke portie een dikke rol.
3 Strooi de rest van de suiker op een bord en rol de rol heen en weer over de suiker tot de rol 15 cm lang en 3 cm dik is. Herhaal met het andere stuk deeg. Snijd de rollen in plakjes van
15 cm. Druk die aan weerszijden in de overgebleven suiker en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
4 Bak de weespermoppen in de oven in 6-8 min. tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
Weespermoppen met kardemom is een recept van Albert Heijn