Bart van Olphens zalmcarpaccio

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakken vis één voor één op een vel plasticfolie. Vouw het overhangende deel van het folie over de plak vis, zodat de vis compleet bedekt is. Sla zacht met de onderkant van een kleine steelpan op de plasticfolie, zodat de plakken dunner en groter worden. Verdeel de plakken vis over de borden.
  • 2 Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de avocado’s en crème fraîche met het sap en rasp van een ½ citroen in een keukenmachine, staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel wat avocadocrème, kappertjes, rucola en dille over de plakken zalm. Geef de rest van de avocadocrème erbij. Druppel wat olijfolie en citroensap over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met citroenrasp, zout en peper naar smaak. Serveer met toast.

Bart van Olphens zalmcarpaccio is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Carpacciotoastjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmcarpaccio met gember
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmcarpaccio met groene appel
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Dressing Voor Zalmcarpaccio
0-10 min -
Bekijk recept

Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bart van Olphens tonijnburger
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cake Van Bart
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghettisaus van Bart
0 min
Bekijk recept