Aubergine met mozzarella en gebakken kerstomaten

4
10 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aubergine in plakken van maximum
  • 05cm, besprenkel onmiddellijk met citroensap. Verkruimel het bouillonblokje in de Solo, strijk er de aubergines mee in. Rooster de aubergineplakjes op een matig warme rooster, breng op smaak met zout en peper. Snij de mozzarella in plakjes. Haal de aubergines van de rooster, leg op een ovenplaat en leg afwisselend aubergine en mozzarella op een ovenplaat. Zet een 5-tal minuten in de oven op 160°. Bak de kerstomaten kort in hete Solo en laat uitlekken op keukenpapier. Maak intussen de sla aan met de dressing. Schik de aubergineplakjes op borden, leg er enkele kerstomaatjes langs en schik er de salade over. Garneer met de basilicumblaadjes.

Aubergine met mozzarella en gebakken kerstomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept