Gestoofde kip met bonen en groene kool

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe zout en peper op de kip en breng op smaak met tijm. Laat 1 el (15 ml) Solo Vloeibaar in een grote braadpan op een matig tot hoog vuur smelten en leg de kip erin om goudbruin te worden. Draai de kip regelmatig. Haal de kip uit de braadpan en houd ze warm.
  • 2 Doe de ui en de knoflook in de braadpan met de rest van de Solo Vloeibaar (0,5 el / 7 ml) en laat ze gedurende ongeveer 3 minuten op een matig vuur bakken tot ze glazig zijn. Doe de wijn en bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens lager. Doe de kip weer in de braadpan. Doe een deksel op de pan en laat de kip nog gedurende 15 minuten zachtjes bakken.
  • 3 Voeg de bonen toe en laat ze gedurende 5 minuten zachtjes bakken terwijl u er regelmatig door roert. Laat het deksel op de pan.
  • 4 Doe de groene kool intussen in een grote kookpot samen met een kleine hoeveelheid water. Kook de groene kool op een matig tot hoog vuur. Roer er regelmatig door totdat de kool gaar is. Voeg zout en peper toe. Giet het overtollige vocht weg met behulp van de rug van een lepel.
  • 5 Verdeel de kool in 4 gelijke delen en leg elk deel op een bord, samen met een stuk kip, een vierde van de bonen en de saus. Versier met takjes verse salie.

Gestoofde kip met bonen en groene kool is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept