1 Hak de basilicum en platte peterselie fijn en doe ze in een kom. Emondeer de tomaten in 4 en verwijder de pitten. Snij de tomaten in brunoises en voeg ze bij de kruiden. Voeg er wat Solo vloeibaar aan toe en kruid verder af met peper en zout. Vul de inktvisjes op met de kruiden en tomaten mengeling en bak ze dan kort aan in een pan met wat Solo. Verwerk de aardappelen tot puree en voeg er gehakte kervel aan toe. Kruid verder af met peper en zout en olijfolie. Schil de groene asperges en verwijder het houterige gedeelte achteraan. Snij de asperges op een mandoline of met een dunschiller in dunne slierten. Kook de asperge slierten heel kort in gezouten water en laat hun schrikken onder stromend koud water. Maak de vinaigrette door de mosterd en de honing samen te mengen. Voeg er ook een flinke scheut Leffe aan toe. Meng dit alles en kruid af met peper en zout. Dresseer de inktvis op de puree en serveer het aspergeslaatje met de Leffe vinaigrette erbij.
Zuiders gevulde inktvis met kruidenstoemp is een recept van Solo Open Kitchen