Steak au poivre met lentegroentjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappelen
  • 2 Kook de krielaardappeltjes in de schil beetgaar in gezouten water.
  • 3 Wok of bak de aardappeltjes kort voor het opdienen nog even met olijfolie en rozemarijn tot ze goed warm zijn. Kruid met grof zout.
  • 4 Lentegroenten
  • 5 Snij alle lentegroenten in de gewenste vorm en kook ze elk apart beetgaar in gezouten water. Schrik de groenten in ijswater zodat ze hun kleur behouden.
  • 6 Snipper een sjalotje en stoof aan in wat Solo. Voeg hier alle lentegroentjes aan toe en laat goed opwarmen. Kruid met peper en zout.
  • 7 Rundsvlees
  • 8 Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Kruid de steaks met peper van de molen. Laat margarine heet worden in een pan en bak de steaks naar wens.
  • 9 (bleu-saignant-à point-bien cuit)1
  • 0 Mosterdsaus1
  • 1 Plet intussen een soeplepel groene peperbolletjes samen met een lepel mosterd. Hou de rest van de peperbolletjes apart. 1
  • 2 Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.1
  • 3 Blus de pan met de whisky. Voeg de room en peper/mosterd-mengsel en de rundsbouillon toe. Laat even inkoken tot sausdikte en roer er op het laatst een klontje Solo door. De saus zal zo indikken en bovendien mooi gaan glanzen.1
  • 4 Presentatie1
  • 5 Leg 3 krielaardappeltjes op het bord. Versnij het vlees en schik op het bord. Strooi wat grof zeezout naast het vlees. Lepel de pepersaus er naast. Schep er een torentje lentegroentjes bij en werk af met een takje rozemarijn.

Steak au poivre met lentegroentjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met lentegroentjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met lentegroentjes
20 min
Bekijk recept
Muffins met lentegroentjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept