Mechelse koekoek met Provençaalse aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sluimererwten
  • 2 Blancheer de sluimererwten, laat schrikken onder koud water. Sauteer kort in wat margarine en kruid met szechouanpeper.
  • 3 Coulis van erwten
  • 4 Blancheer de erwten in de kippenbouillon. samen met de munt.
  • 5 Laat de room, samen met enkele takjes munt inkoken.
  • 6 Doe de erwtjes in de blender en mix samen met een deel van de (munt)room tot je een mooie coulis bekomt.
  • 7 Mechelse koekoek
  • 8 Bak de filets van koekoek aan in wat hete margarine en laat 20 minuten verder garen in de oven. (180°C)
  • 9 Laat de bouten door de poelier ontbenen, snij het vlees in stukjes en bak kort. 1
  • 0 Aardappelen1
  • 1 Kook de primeuraardappelen in hun schil samen met twee takjes tijm, pel ze en snijd in gelijke stukken.1
  • 2 Wikkel er een fijn plakje ham rond en prik vast met een takje tijm.1
  • 3 Bak de aardappelen in olijfolie.1
  • 4 Kerstomaatjes1
  • 5 Doe de kersttomaatjes in een vuurvaste schotel samen met1
  • 6 ½ dl wittebalsamicoazijn, ½ dl olijfolie, 1 koffielepel bruine suiker, gehalveerde look (pel mag eraan blijven) en de rozemarijn. Bak in een oven van 180°C gedurende 15min.1
  • 7 Saus1
  • 8 Giet de azijn, gembersojasaus, groentenbouillon en honing in een steelpan en laat zachtjes inkoken met een takje tijm. Zeef de saus en voeg er wat koude volkjes margarine aan toe die je er op het laatst doorroert.1
  • 9 Presentatie2
  • 0 Leg onderaan het bord een filet en een boutje, links ervan de aardappelen met daarbij de tomaatjes. Rechts schik je enkele scheppen sluimererwten. Verdeel wat erwtencoulis over de sluimererwten. Lepel wat saus rond de versneden filet van Mechelse koekoek. Dien warm op !

Mechelse koekoek met Provençaalse aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mousseline met carpaccio van asperges
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van Mechelse koekoek
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde koekoek met een saus van brie
Hoofdgerecht
Bekijk recept