2 Brand het vel van de Mechelse koekoek zodat alle veertjes verwijderd worden. Rol de filets op en prik ze vast met een cocktailprikker.
3 Kruid met peper en zout en bak de filets langs beide zijden kort aan. Leg er enkele geweekte stukjes pruim op en schuif de koekoek in een oven van 180°C om verder te garen.
4 Portosaus
5 Voor de saus stoven we de gesnipperde uien aan. Schenk er de porto en kippenbouillon bij. Voeg de gedroogde pruimen toe, alsook een takje tijm en een laurierblaadje en laat een toental minuutjes inkoken. Haal de tijm en laurier er nadien uit en mix tot een gladde saus.
6 Truffelpuree
7 Kook de aardappelen, pureer en voeg een klont margarine toe. Meng er 2 eetlepels truffelpasta onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
8 Groenten
9 Spoel en reinig de lentewortels, courgette en radijsjes, snij gelijk en stoof aan in margarine. Overstrooi met bloemsuiker. Laat garen op zacht vuur onder deksel.1
0 Presentatie1
1 Snij enkele flinterdunne schijfjes aardappel en frituur ze tot krokante chips. 1
2 Snij de filets van Mechelse koekoek in schuine plakjes en schik op het bord. Schenk de saus over het vlees. Dresseer de groenten er naast. Leg 3 dotten puree op het bord en steek er telkens een aardappelchips in. Werk af met takje platte peterselie.
Mechelse koekoek in portosaus en truffelpuree is een recept van Solo Open Kitchen