Zoek
Gevuld Brussels witloof
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 stronken witloof
250 gram kalfsgehakt
50 gram gerapste gruyèrekaas
250 ml melk
1 eierdooier
1 eetlepel vetstof voor bakken en braden
1 eetlepel bloem
paneermeel
nootmuskaat
peper & zout
keukentouw
Bereiding
1
~ Was het witloof en laat het uitlekken. Snij het doormidden en verwijder voorzichtig de binnenste bladeren.
2
~ Meng het broodkruim en de eierdooier met het gehakt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
3
~ Vul het witloof met het gehakt en bind de stronken toe met wat keukentouw.
4
~ Schik het witloof in een ruime kookpot. Kruid met peper en zout en laat 45 minuten stoven onder deksel.
5
~ Doe de vetstof in de pan en laat ze smelten. Roer er de bloem door. Giet er langzaam en al roerend de melk bij het mengsel.
6
~ Laat de bechamelsaus koken en blijf roeren tot de saus gebonden is zonder dik te zijn. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatst de kaas toe.
7
~ Verdeel de witloofstronkjes over de borden en overgiet met de bechamelsaus.
8
~ Serveer met aardappelpuree.
Gevuld Brussels witloof is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept