Zoek
Kip met kruiden en aardappelen
4
120 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 stuk braadkip
4 stuks aardappelen (grote)
1 naar smaak olijfolie
1 stuk citroen (in kwartjes)
5 takjes rozemarijn
2 eetlepels dragon (gehakt)
2 eetlepels basilicum (gehakt)
1 eetlepels munt (gehakt)
2 theelepels lavaskruid (gehakt)
1 eetlepel grof zeezout
Bereiding
1
Vermeng de gehakte kruiden met peper en zout
2
Maak het vel van de kip los van het borstvlees en stop de kruiden ertussen.
3
Leg de citroen in de borstholte
4
Kruid aan de buitenkant met peper en zout
5
Boen de aardappelen en snij ze in 4 of 6 partjes
6
Schik ze in een ovenschaal, met de rozemarijn
7
Bestrooi ze met zeezout en besprenkel ze met een half kopje water
8
Leg een rooster op de schaal, en daarop de kip, zodat de jus op de aardappelen druipt
9
Zet anderhalf uur in een op 180 ° C voorverwarmde oven
Kip met kruiden en aardappelen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelpuree
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept