Kip met kruiden en aardappelen

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vermeng de gehakte kruiden met peper en zout
  • 2 Maak het vel van de kip los van het borstvlees en stop de kruiden ertussen.
  • 3 Leg de citroen in de borstholte
  • 4 Kruid aan de buitenkant met peper en zout
  • 5 Boen de aardappelen en snij ze in 4 of 6 partjes
  • 6 Schik ze in een ovenschaal, met de rozemarijn
  • 7 Bestrooi ze met zeezout en besprenkel ze met een half kopje water
  • 8 Leg een rooster op de schaal, en daarop de kip, zodat de jus op de aardappelen druipt
  • 9 Zet anderhalf uur in een op 180 ° C voorverwarmde oven

Kip met kruiden en aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept