Sole opgevuld met kabeljauw en puree

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil je groenten, kook je aardappel tot ze klaar zijn voor te pureren en de andere groenten tot ze gaar zijn.
  • 2 Je snijdt de kabeljauw in blokjes en doe deze in een keukenrobot. Voeg daar wat saffraan bij en mix to puree. Ondertussen voeg je er wat room bij zotdat je nog een vaste puree behoudt. Neem dan de sole-filets en snij ze in twee. Smeer dan op elke filet een laagje van de kabeljauwpuree. Eventueel voor een nog fijner resultaat, kun je een velletje zeewier leggen op het solleke en daarna de kabeljauw erop doen. Dan rol je de filet op en maak je vast met een tandenstoker. Dan doe je al de filets in een stoomkoker en gedurende ongeveer 30 minuten laat je deze garen.
  • 3 Ondertussen zijn je groenten klaar. Scheidt de aardappelen in twee en pureer door elke helft de groenten zodat je wortelpuree en spinaziepuree hebt.
  • 4 Je kunt bij de vis vele soorten saus naar eigen smaak bijvoegen; zoals bv hollandaisesaus.
  • 5 Doe op je bord een cirkeltje saus en leg daar drie filets op (zonder de tandenstoker). Doe de puree op het bord met een spuitzak of bv door nootjes te maken met behulp van twee soeplepels. Garneer je bord verder naar keuze; wat tomaat, citroen, peterselie,...
  • 6 Smakelijk.

Sole opgevuld met kabeljauw en puree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Yellow fin sole met zuurkool
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Harira met harissa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visstoof met tomaten en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne Sole d’Italia
Hoofdgerecht
Bekijk recept