Kip met blauwe schimmelkaas

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Het vel van de panklare kip voorzichtig losmaken.
  • 2 De kaas met 2 eetlepels verse room,de kruiden en de geperste knoflook vermengen en dit mengsel onder het vel van de braadkip strijken.
  • 3 Ze in een braadslee leggen en overgieten met de witte wijn. een klein klontje boter op de kip leggen.
  • 4 In een op 200°C voorverhitte oven 1 uur laten bakken.Geregeld omkeren of met de jus overgieten.De kip uit de braadslee nemen en warmhouden met alu-folie.
  • 5 De braadjus laten inkoken en er de rest van de room doorroeren.
  • 6 Bijkruiden en opdienen met doperwten,champignons en aardappelpuree.
  • 7 (noot: in de zomer kan je zelf een verse kruidenmengeling samenstellen)

Kip met blauwe schimmelkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignonetten met blauwe schimmelkaas
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Super Andijvieschotel Met Gehakt En Schimmelkaas
30-60 min -
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept