Chili de patatas

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vlees in blokjes van circa 2 cm. Schud ze om in bloem.
  • 2 Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Was de peper, maak ze schoon, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in dunne ringetjes.
  • 3 Meng de maïzena, de chilipoeder, de komijn en de oregano in een kom.
  • 4 Schil de aardappels en snij ze in blokjes van circa 2cm.
  • 5 Was de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de chorizo in blokjes van circa 2 cm en snij de bladselderij fijn.
  • 6 Verhit in een pan 2 eetlepels Solo Vloeibaar.
  • 7 Bak het vlees bruin op een hoog vuur. Neem het met een schuimspaan uit de pan en hou apart.
  • 8 Fruit de uien, de knoflook en de peperringetjes circa 2 minuten met de rest van de Solo Vloeibaar.
  • 9 Zet het vlees terug in de pan en bak ongeveer 10 minuten. Blus de pan met vleesfond. 1
  • 0 Breng aan de kook, voeg het laurierblaadje toe en dek af. Laat 20 minuten zachtjes stoven. 1
  • 1 Voeg de aardappelblokjes toe en laat 15 minuten koken. 1
  • 2 Voeg de tomatenblokjes en chorizo toe en laat ze 5 minuten meekoken. 1
  • 3 Roer het maïzenamengsel los met water en voeg toe aan het stoofvocht. Blijf roeren tot de saus licht gebonden is. 1
  • 4 Bestrooi met selderijgroen. Serveer met maisbrood1
  • 5

Chili de patatas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Patatas bravas
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Patatas bravas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chili De Patatas
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili De Patatas
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept