Zoek
Chili de patatas
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 g schouderkarbonades zonder bot
3 eetlepels Solo Vloeibaar
2 eetlepels bloem
2 uien
4 teentjes knoflook
1 rode peper
1 eetlepel maïzena
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel gedroogde oregano
500 g vastkokende aardappelen
3 vleestomaten
150 g chorizo
3 takjes bladselderij
1 pot vleesfond
1 laurierblaadje
Bereiding
1
Snij het vlees in blokjes van circa 2 cm. Schud ze om in bloem.
2
Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Was de peper, maak ze schoon, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in dunne ringetjes.
3
Meng de maïzena, de chilipoeder, de komijn en de oregano in een kom.
4
Schil de aardappels en snij ze in blokjes van circa 2cm.
5
Was de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de chorizo in blokjes van circa 2 cm en snij de bladselderij fijn.
6
Verhit in een pan 2 eetlepels Solo Vloeibaar.
7
Bak het vlees bruin op een hoog vuur. Neem het met een schuimspaan uit de pan en hou apart.
8
Fruit de uien, de knoflook en de peperringetjes circa 2 minuten met de rest van de Solo Vloeibaar.
9
Zet het vlees terug in de pan en bak ongeveer 10 minuten. Blus de pan met vleesfond. 1
0
Breng aan de kook, voeg het laurierblaadje toe en dek af. Laat 20 minuten zachtjes stoven. 1
1
Voeg de aardappelblokjes toe en laat 15 minuten koken. 1
2
Voeg de tomatenblokjes en chorizo toe en laat ze 5 minuten meekoken. 1
3
Roer het maïzenamengsel los met water en voeg toe aan het stoofvocht. Blijf roeren tot de saus licht gebonden is. 1
4
Bestrooi met selderijgroen. Serveer met maisbrood1
5
Chili de patatas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Patatas bravas
30 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Patatas bravas
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Chili De Patatas
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili De Patatas
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Afrikaanse braaiworst
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept