2 Snij de lamsbout op 12 plaatsen ondiep en steek daarin de plakjes knoflook en toefjes rozemarijn.
3 Leg de lamsbout in de braadslede en bestrijk met Solo Vloeibaar.
4 Zet de lamsbout in het midden van de oven en braad +- 10 min.
5 Schakel de oven terug naar 200 C. Leg de sjalotjes rondom de lamsbout en braad de lamsbout nog +- 30 min.
6 Bestrijk de lamsbout tussentijds regelmatig met Solo Vloeibaar. Verwarm de fond en giet in de braadslede. Braad de lamsbout nog +- 1 uur en bedruip regelmatig met braadvocht.
7 Neem de lamsbout uit braadslede en laat +- 10 min in aluminiumfolie rusten.
8 Schep de sjalotjes uit het braadvocht. Zeef het braadvocht en schep het vet eraf.
9 Schep de Solo in klontjes door het braadvocht en breng de saus met zout en peper op smaak. 1
0 Snij de lamsbout in plakken en serveer met saus, gebakken sjalotjes en geroosterde aardappelen.
Lamsbout met rozemarijn en knoflook is een recept van Solo Open Kitchen