Lamsbout met rozemarijn en knoflook

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 240 C.
  • 2 Snij de lamsbout op 12 plaatsen ondiep en steek daarin de plakjes knoflook en toefjes rozemarijn.
  • 3 Leg de lamsbout in de braadslede en bestrijk met Solo Vloeibaar.
  • 4 Zet de lamsbout in het midden van de oven en braad +- 10 min.
  • 5 Schakel de oven terug naar 200 C. Leg de sjalotjes rondom de lamsbout en braad de lamsbout nog +- 30 min.
  • 6 Bestrijk de lamsbout tussentijds regelmatig met Solo Vloeibaar. Verwarm de fond en giet in de braadslede. Braad de lamsbout nog +- 1 uur en bedruip regelmatig met braadvocht.
  • 7 Neem de lamsbout uit braadslede en laat +- 10 min in aluminiumfolie rusten.
  • 8 Schep de sjalotjes uit het braadvocht. Zeef het braadvocht en schep het vet eraf.
  • 9 Schep de Solo in klontjes door het braadvocht en breng de saus met zout en peper op smaak. 1
  • 0 Snij de lamsbout in plakken en serveer met saus, gebakken sjalotjes en geroosterde aardappelen.

Lamsbout met rozemarijn en knoflook is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept