- snijd de schoongemaakte preien in dunne ringen en de schoongeborstelde champignons in plakjes"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- snijd de gekookte aardappels in plakken"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- schep als het gehakt bijna gaar is, de plakjes champignon er doorheen en bak even mee"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- schep het gehaktmengsel met het braadvet in een kom, roer de preiringen erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- laat dit mengsel afkoelen"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- klop vervolgens de eieren en peterselie door het gehakt"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met zonnebloemolie"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- bedek de bodem met de helft van de aardappelplakjes"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- schep het gehaktmengsel erover en leg de overgebleven aardappelplakjes op het gehakt en bestrooi met geraspte kaas"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- verwarm dit gerecht ca 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C"},{"@type":"HowToStep","text":"12. Eventueel kan je 2 el tomatenpuree door het gehakt mengen."}],"recipeYield":"4 "}